Nagy sikeres volt a programnak Tokodaltárón is

 

Nagy sikert aratott a tokodaltárói lakossági komposztálási program, melynek keretén belül a jelentkezo tokodaltárói lakosok háztartásonként 1-1 db 600 literes muanyag komposztáló edényt kaptak térítésmentesen használatba.

Január utolsó hétvégéjén a tokodaltárói Bányász Kultúrotthonban fogadtuk az elozetesen regisztráló érdeklodoket óránként beosztva, kiscsoportokban.

Eloször a felkért környezetnevelési szakember tartott eloadást. A foglalkozásokon a jelentkezo háztartások tagjai megismerkedhettek a komposztálás helyes módszerével, elonyeivel, a komposzt láda helyes összerakásával, elhelyezésével, valamint a kész komposzt felhasználási lehetoségeivel.

Az eloadás végén egy kérdoív segítségével mértük fel az ismeretek befogadását. Minden csoport elso 3 helyes kitöltoje egy konyhai szelektív gyujtot kapott ajándékba.

Végül a használati megállapodások aláírása után átadásra kerültek a komposztáló edények, valamint a komposztálási ismereteket összefoglaló kiadványok.

Összesen 150 db komposztáló edény került kiosztásra.

A kampány végén a helyi médiumok igénybevételével bemutatásra kerültek a projekt eredményei a célterületen élo lakosság számára.

A megfelelo komposztálási tevékenységet azóta is folyamatos információs szolgálattal biztosítjuk interneten és telefonon keresztül.

 

Képgaléria elérheto itt >>